Moderni opetusrobotiikka saapui Suomeen

Opetusrobotiikka on löytänyt tiensä myös suomalaisiin oppilaitoksiin. Kiitos tamperelaisen InSolution Oy:n, kalliiden ja monimutkaisten ratkaisujen tilalle tuli Dobot, matalan kynnyksen kustannustehokas opetusrobotti. Moneen taipuva teknologia tarjoaa oppimisympäristön, jossa vain mielikuvitus on rajana. 


Robotiikan hyödyntäminen opetuskäytössä on maailmalla voimakkaasti yleistyvä trendi ja hyvästä syystä – se tekee oppimisesta käytännöllistä, tehokasta ja hauskaa. Suomessa kehityksen pullonkaulaksi ovat muodostuneet kalliit teollisuusjärjestelmät. Laitteistojen määrä suhteessa opiskelijoihin on ollut pieni, lähtötasovaatimus on ollut verrattain korkea ja käyttö on jäänyt vähäiseksi johtuen ohjausresurssien puutteesta. Vaan ei enää.Odoo CMS- Sample image floating

Ratkaisu löytyy


Marraskuussa 2019 alkoi tapahtua InSolution Oy:n ja Dobot-opetusrobotteja valmistavan Shenzen Yujiang Co, Ltd.:n solmittua sopimuksen robottien maahantuonnista, myynnistä ja markkinoinnista yksinoikeudella Suomessa. 

– Pitkän linjan ohjelmistotalona ja teollisuusjärjestelmien asiantuntijoina olemme innoissamme saadessamme olla mukana kehittämässä suomalaista teknologiaopetusta. Uskomme robotiikan olevan tässä työssä avainasemassa, joten päätimme kantaa kortemme kekoon. Tutkittuamme perusteellisesti markkinoilla olevia vaihtoehtoja, Dobot osoittautui niistä ylivoimaiseksi, kertoo InSolution Oy:n toimitusjohtaja Juha Katajisto.


Dobot tehostaa oppimista mahdollistamalla oppilaiden itsenäiset harjoitukset robotiikan parissa. Se tarjoaa matalan kynnyksen oppimisympäristön alakoulusta yliopistoon, jossa voi harjoitella robotiikkaa konkreettisen tekemisen avulla. Dobot-robotit ovat kustannustehokkaita, turvallisia ja vastaavat ohjelmointitavoiltaan teollisuusstandardeja. Niihin luottavat muun muassa Massachusets Institute of Tehnology (MIT), Harbin Institute of Technology sekä Chinese Academy of Sciences. Tätä kirjoitettaessa Dobotia hyödynnetään globaalisti yli sadassa maassa, Euroopassa 20 maassa ja noin 50:ssä pohjoismaisessa oppilaitoksessa. Suomalaisista oppilaitoksista Dobotia hyödynsi ensimmäisenä Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen kampus, jossa on menossa peräti kolme ohjelmistorobotiikkaan keskittynyttä julkisrahoitteista hanketta.Todistettua laatua


Odoo CMS- Sample image floating

Dobotin takana oleva Shenzen Yujiang Co, Ltd., on vauhdilla kasvava kiinalainen teknologiayritys.  Robotit ovat valmistajansa kädenjälkeä suunnittelusta tuotantoon, eikä markkinoilla ole toista vastaavaa konseptia. Tähän mennessä Dobotille onkin kertynyt 379 yksittäistä immateriaalioikeutta robotiikasta, kattaen yhdeksän kansainvälistä PCT-patenttia, 249 patenttia Kiinassa, 39 ohjelmiston tekijänoikeutta sekä 82 rekisteröityä tuotemerkkiä 40 maassa. Vuonna 2018 Dobot voitti CES, Red Dot ja iF Design –palkinnot. Yrityksen ydintiimiin kuuluu tohtorintutkintoja arvostetuimmista yliopistoista suorittaneita huippuosaajia, joilla on vahva ammatillinen tausta monikansallisissa konserneissa, kuten ABB:llä ja Huaweilla. Shenzen Yujiang työllistää noin 270 alansa ammattilaista, kasvaa vauhdilla ja vakuuttaa referensseillään. Yhtiön visio on tulla maailman johtavaksi opetusrobotiikan toimittajaksi. Tämän tavoitteen eteen ponnistelee myös Suomessa vieraillut myyntijohtaja Michael Xiang.

– Sydämellämme on uudistaa opetusta kaikkialla maailmassa. Uskon, että meillä on hyvä tulevaisuus laadukkaasta koulutuksesta ja teknologiasta tunnetussa Suomessa. Olen iloinen siitä, että olemme saaneet paikalliseksi kumppaniksemme juuri InSolutionin. He ovat osoittaneet yhteistyökykynsä sekä korkean ammattitaitonsa, Michael toteaa.